Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Desperate flyktninger fra Midtøsten og Afrika tar store sjanser for å komme seg til Europa. Samtidig er det nå en ny bølge økonomiske flyktninger fra Vest-Balkan. Her fra Ungarn hvor flyktninger kjemper seg over piggtrådgjerder. Foto: Attila Kisbenedek, AFP/NTB Scanpix
Desperate flyktninger fra Midtøsten og Afrika tar store sjanser for å komme seg til Europa. Samtidig er det nå en ny bølge økonomiske flyktninger fra Vest-Balkan. Her fra Ungarn hvor flyktninger kjemper seg over piggtrådgjerder. Foto: Attila Kisbenedek, AFP/NTB Scanpix les mer

Flyktninger

Merkel: - Flyktningkrisen truer Schengen-samarbeidet

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at det må stilles spørsmål ved hele Schengen-samarbeidet dersom ikke Europa klarer å samarbeide om migrantkrisen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- Dersom vi ikke klarer å bli enige om en rettferdig fordeling av flyktningene, vil Schengen selvfølgelig komme på dagsorden for mange, sa Merkel på en pressekonferanse i Berlin mandag.

Hun understreker at migrantkrisen er en stor utfordring for Tyskland som det vil ta tid å håndtere. Hun oppfordrer alle landets borgere til å være fleksible og tålmodige.

- Vi står overfor en stor nasjonal utfordring, og det vil være en utfordring ikke bare i dager eller måneder, men i en lang periode, sa Merkel videre.

Ifølge den tyske statsministeren, skal Tyskland neste måned legge fram en omfattende plan for hvordan landet skal håndtere krisen.

- Dette er ikke en naturkatastrofe, men det har vært flere katastrofale situasjoner, sa hun og understreket samtidig at retten til å søke asyl er en del av den tyske grunnloven.

Utenriks Angela Merkel Flyktninger
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.