Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Desperate flyktninger fra Midtøsten og Afrika tar store sjanser for å komme seg til Europa. Samtidig er det nå en ny bølge økonomiske flyktninger fra Vest-Balkan. Her fra Ungarn hvor flyktninger kjemper seg over piggtrådgjerder. Foto: Attila Kisbenedek, AFP/NTB Scanpix
Desperate flyktninger fra Midtøsten og Afrika tar store sjanser for å komme seg til Europa. Samtidig er det nå en ny bølge økonomiske flyktninger fra Vest-Balkan. Her fra Ungarn hvor flyktninger kjemper seg over piggtrådgjerder. Foto: Attila Kisbenedek, AFP/NTB Scanpix les mer

Flyktninger

Flyktninger kan få tre års fengsel for å klatre over ungarsk piggtråd

Nasjonalforsamlingen i Ungarn har vedtatt en strafferamme på tre års fengsel for dem som klatrer over det nye piggtrådgjerdet langs grensen mot Serbia.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I tillegg opprettes en ny «transittsone» langs den serbiske grensen hvor asylsøkere kan holdes internert mens asylsøknadene deres behandles.

De folkevalgte har også offisielt erklært flyktningsituasjonen som en «krise forårsaket av masseinnvandring». Dermed kan politiet og hæren være med og drive interneringsleirer og registrere asylsøknader.

De nye lovene ble vedtatt fredag som en respons på krisen som har oppstått etter at flere titusen flyktninger og migranter har kommet til Ungarn den siste måneden.

 

Utenriks Ungarn Flyktninger
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.