– Jeg mener vi er fullt i stand til å håndtere rundt en halv million årlig i noen år, sier den tyske visestatsministeren Sigmar Gabriel til fjernsynskanalen ZDF.

I år regner Tyskland med at det kommer 800.000 asylsøkere til landet. Hvis dette antallet stemmer, vil det innebære fire ganger flere asylsøkere enn i fjor.

Gabriel er ikke i tvil om at Tyskland kan håndtere en halv million flyktninger hvert år og legger til at landet kan ha kapasitet til enda mer. Årsaken til det er at Tyskland «uten tvil er et økonomisk sterkt land», som han formulerer det, og viser til at Tyskland derfor er villig til å ta imot mesteparten av flyktningene og migrantene som ankommer verdensdelen.

Gabriel understreker at resten av Europa også må bidra for å håndtere bølgen av migranter og flyktninger som tar seg inn i de 28 EU-landene fra Midtøsten og Afrika.

– Vi kan ikke bare ta imot 1 million mennesker hvert år og sømløst integrere dem i det tyske samfunnet, sier Gabriel.

Han sier det er uakseptabelt at EU setter sin lit kun til noen få land som Tyskland, Østerrike og Sverige.

– Derfor må EUs politikk endres, sier Gabriel.

Les også på DN.no:

Byr 70 milliarder for oljeletingsselskap  

Asia i dag: Kina under nytt press

Kristian Røkke kjøper aksjer i selskapet han er sjef for

Se DNTV:

Dokumentar: Under samme himmel

Dokumentar: «Under samme himmel»
På Afrikas nordkyst sitter Harouna og drømmer om Europa. I denne danske dokumentarfilmen møter vi menneskene som er villige til å risikere alt for et liv på den andre siden av Middelhavet.
55:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.