Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius, her avbildet under atomforhandlingene med Iran i Geneve. Foto: Fabrice Coffr/AFP Photo
Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius, her avbildet under atomforhandlingene med Iran i Geneve. Foto: Fabrice Coffr/AFP Photo les mer

Frankrike

Frankrikes utenriksminister: – En seier for IS hvis vi tar imot alle flyktningene

Hvis Europa tar imot alle som flykter fra Den islamske staten (IS), vil det være ensbetydende med å la IS vinne, mener Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Ministre fra rundt 60 land møttes tirsdag i Paris for å finne tiltak som vil gjøre det lettere å returnere flyktninger fra Syria og Irak til nærområdene. På møtet deltok både Jordan, Libanon, Irak og Tyrkia, som har tatt imot millioner av mennesker som har flyktet fra krigen i Syria og deler av Irak.

– Det er veldig vanskelig, men hvis alle disse flyktningene kommer til Europa eller andre steder, vil Daesh ha vunnet, sa Fabius. Daesh er en arabisk betegnelse på IS.

Han sa også at målet med konferansen er at Midtøsten forblir Midtøsten, en region der det bor en rekke religiøse minoriteter, også kristne.

Ifølge franske diplomater vil det under konferansen bli gitt løfter om økonomisk hjelp for å forbedre situasjonen for flyktninger i Syrias naboland.

– Det er en humanitær krise, fastslo president François Hollande da han åpnet konferansen.

– Hvis vi ikke tilbyr mer hjelp til landene som tar imot flyktninger, hvis vi ikke gir mer støtte til familiene som er i disse flyktningleirene eller et fordrevet i nabolandene, vil det ikke bare bli tragedier, det vil bli masseutvandring, sa Hollande.

Les også på DN.no:

Ultimatum til oljeansatte: Sluttpakke eller flytte til Oslo  

Asia i dag: Kina under nytt press

Kronen styrker seg mot dollar og euro  

Se DNTV:

Dokumentar: Under samme himmel

 

Utenriks Flyktninger Laurent Fabius Frankrike
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.