Nikkei-indeksen falt med 3,21 prosent i de første minuttene etter at handelen kom i gang.

Klokken 07 norsk tid, en time før Tokyo-børsen stenger, er nedgangen fortsatt i overkant av tre prosent. Etter en liten sluttspurt endte dagen ned 2,51 prosent til 18.299,6 poeng.

Onsdag endte Nikkei-indeksen opp hele 7,7 prosent. Oppgangen var den største siden finanskrisen i 2008 og den åttende største i løpet av en dag noensinne.

- Den sterke oppgangen igår bare bare short-indekking. Mangelen på klarhet hvorvidt det blir en renteøkning i USA i september er årsaken til de store svingningene. Vi bør vente et svært volatilt marked inntil Fed-møtet bringer klarhet i usikkerheten om pengepolitikken, sier finansmedarbeider Mitsushige Akino hos Ichiyoshi Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Markedet frykter hva som kan skje hvis den amerikanske sentralbanken Federal Reserve på sitt neste møte denne måneden setter opp renten for første gang på åtte år.

Onsdag advarte sjeføkonomen i Verdensbanken om at en renteøkning nå vil kunne utløse «panikk og forvirring».

Shanghai Composite-indeksen gikk ned 1,66 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong åpnet med en nedgang på 2.36 prosent.

Kina offentliggjorde torsdag tall som viste at inflasjonen i landet var på 2 prosent i august, noe som er det høyeste på ett år.

 

Les også: Apple-fall på tung børsdag i USA

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.