Statsministerens kontor i Downing Street har frigjort deler av talen Cameron skal holde i Leeds fredag. Cameron kommer til å si at lederkampen i Labour er preget av forvirring, og han vil også gå til angrep på partiets økonomiske politikk.

Til nå har Cameron holdt seg unna å kommentere kampen om å bli leder i Labour.

Den venstreradikale overraskelsesmannen Jeremy Corbyn (66) er favoritt til å bli ny leder etter Ed Miliband. Han konkurrerer om ledervervet mot de 20 år yngre og langt mer moderate politikerne Liz Kendall, Yvette Cooper og Ed Burnham.

Corbyn sier han stemte nei til fortsatt britisk EU-medlemskap i en folkeavstemning i 1975.

Da han fikk spørsmålet om hva han stemte i 1975 av en Reuters-journalist under et valgmøte i Nord-London, svarte Corbyn:

– Jeg stemte, og jeg stemte «nei».

Under folkeavstemningen i 1975 stemte britene over om de mente at Storbritannia skulle forbli i EU.

Labour-veteranen Corbyn, som tilhører partiets ytterste venstre fløy, blir av de fleste tippet som den nye lederen i Labour. Fristen for å levere inn stemmer var torsdag, og hvem som blir ny leder blir kjent lørdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.