Amerikanske presidenter og ledere har alltid bodd på luksushotellet Waldorf Astoria når de har gjestet FNs hovedforsamling i New York. Nå er det slutt fordi hotellet har fått kinesiske eiere.

– Det er en rekke vurderinger som ligger til grunn for beslutningen om hvor presidenten bor når han ikke befinner seg i Det hvite hus, sier en talsmann for president Barack Obama.

– Alt fra tilgjengelighet til pris og sikkerhet blir vurdert, sier Josh Earnest, som ikke vil si om frykt for avlytting og annen spionasje er en medvirkende årsak.

Waldorf Astoria, som fyller et helt kvartal på Manhattan, ble i fjor kjøpt av kinesiske Anbang Insurance Group for nærmere 16 milliarder kroner.

Amerikansk UD har alltid brukt hotellet som hovedkvarter når ledere fra hele verden samles til FNs årlige hovedforsamling i New York, men nå har også de pakket sammen og etablert nytt hovedkvarter i New York Palace Hotel.

– Sikkerhet gir alltid grunn til bekymring, er alt departementets talsmann John Kirby vil si om saken.

USAs FN-ambassadør Samantha Power har fortsatt en suite på Waldorf Astoria, men mye tyder på at også hun snart vil få ny adresse.

– Jeg har ingenting å si når det gjelder ambassadør Powers bosted, sier Kirby.

Det var i august i år at det først ble kjent at Obamas sikkerhetsfolk nektet han å bo på Waldorf. Den gangen skulle presidenten til New York i forbindelse med en innsamling til Det demokratiske partiet.

Les mer: Asia i dag: Nekter Obama å bo på kinesiskeid hotell i New York

(©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

0-100 på sekunder for privat leiebil

Meglerhus: Venter dyreste svenskekrone på 23 år

Toppsjefen i et av Norges største selskaper:  - Jeg håper det sender et signal om hva jeg ønsker å oppnå

Se DNtv: Alt du trenger å vite for å velge riktig sko

Slik velger du riktige sko
Hvilke sko skal man kjøpe?
02:49
Publisert: