Guvernør Jerry Brown har erklært unntakstilstand i de brannherjede fylkene Lake og Napa.

– Den kommer som følge av Valley-brannens virkninger. Den har svidd av mange tusen hektar land, ført til evakuering av beboere og har gjort skade på veier og annen infrastruktur, sier Brown.

– Selv om våre mannskaper ikke har kunnet gjøre en fullstendig evaluering av skadene, vet vi at hundrevis av byggverk er ødelagt, sier informasjonssjef Daniel Berlant i Cal Fire om brannen som omtales som Valley-brannen. Den er en av 13 branner som herjer i California for tiden, og den dekker nærmere 17 kvadratkilometer. Den såkalte Butte-brannen dekker drøyt 26 kvadratkilometer. Mens brannvesenet har kontroll på rundt 20 prosent av den sistnevnte brannen, har de ingen kontroll over den første.

I tillegg til store materielle skader og at tusenvis av mennesker har måttet forlate hus og hjem, er fire brannmenn sendt til sykehus med annengrads forbrenninger. De ble fløyet inn i brannområdet med helikopter for å delta i slukkingsarbeidet. Valle-brannen brøt ut lørdag, og varmt vær og tørke bidro til at den spredde seg eksplosivt. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.