Laurene Powell Jobs, enken etter Apple-gründer Steve Jobs, mener utviklingen i amerikanske skoler har stått totalt stille sammenlignet med det meste annet i samfunnet. Nå investerer hun 50 millioner dollar (over 400 millioner kroner) i XQ Americas The Super School Project, skriver New York Times.

Powell Jobs ble nylig i en Forbes-rangering kåret til verdens 9. rikeste teknologi-milliardær, med en formue på 21,4 milliarder dollar (175 milliarder kroner). Tidligere er hun kåret til verdens 45. rikeste av samme magasin.

Pengene hun nå donerer kommer fra utviklingsorganisasjonen Emerson Collective som hun selv har startet og er leder av.

- Stått stille

Powell Jobs er styremedlem i organisasjonen XQ America som har som mål å endre synet på videregående skoler i USA gjennom «superskole-prosjektet», skriver CNN Money.

- De siste hundre årene har USA gått fra Fords T-modell til en Tesla og fra analog fasttelefon til smarttelefon, men våre videregående skoler har stått fullstendig stille, skriver XQ på sine hjemmesider.

Det akter Steve Jobs enke nå å gjøre noe med.

- Systemet ble opprettet for den arbeidsstyrken vi trengte for 100 år siden. Det fungerer ikke lenger slik vi ønsker det skal fungere. Vi har sett mange trinnvise endringer de siste årene, men vi sier; start helt på nytt, sier Laurene Powell Jobs til New York Times.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Slik kan du få lønn for USA-studiene