Nikkei-indeksen økte med 190,39 poeng til 18.361,99 poeng. Dagen endte til slutt opp 1,43 prosent til 18.432 poeng.

I Hongkong økte Hang Seng indeksen med 0,7 prosent til 22.119,35 poeng.

Oppturen uteble derimot på de kinesiske børsene fra start, der hovedindeksene i Shanghai og Shenzhen falt med henholdsvis 0,6 og 0,2 prosent.

Etter to timers handel gikk det oppover også i Kina. Klokken 08 norsk tid er oppgangen i Shanghai og Shenzhen henholdsvis 1,37 prosent og 2,13 prosent. Deretter snudde det rett ned siste timen. i Shanghai endte dagen ned 2,10 prosent, mens Shenzhen-børsen falt 1,48 prosent.

Hele uken har markedene i USA og andre steder i verden ventet på en renteavgjørelse fra den amerikanske sentralbanken, som møtes i slutten av uken.

Det ser derimot ikke ut til at markedet har reagert nevneverdig på at OECD onsdag nedjusterte sine forventninger til den økonomiske veksten i verden i år og neste år. OECD, Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, varsler en dramatisk oppbremsing i Brasil, mens usikkerheten i Kina fortsatt henger som en mørk sky over prognosene.

Organisasjonen tror verdensøkonomien vil vokse med 3 prosent i år og 3,6 prosent neste år. Det er henholdsvis 0,1 og 0,2 prosentpoeng lavere enn den forrige prognosen, som kom i juni.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Om Kina: - Har gått baklengs som en full edderkopp