Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Bi-stikk gjør vondt, men hvor på kroppen gjør det vondest. Det forsøkte «forskere» å finne ut. Foto: Liv Bodil Alfsen
Bi-stikk gjør vondt, men hvor på kroppen gjør det vondest. Det forsøkte «forskere» å finne ut. Foto: Liv Bodil Alfsen les mer

Forskning

Her er årets Ig Nobel-prisvinnere

Hvor gjør det mest vondt å bli stukket av bier, og hva er helseeffektene av intens kyssing? Forskning på disse spørsmålene er belønnet med årets Ig Nobel-priser.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Prisene er et lettbeint alternativ til de mer anerkjente nobelprisene og spiller på både nobelnavnet og det engelske ordet ignoble, som betyr lite ærerikt.

Årets pris i kategorien medisin gikk til to forskergrupper som har undersøkt de biologiske virkningen av intens kyssing, en aktivitet som kan begrense hudallergier. Mens forskningen der kanskje kan sies å være lystbetont, valgte en annen forsker et mer smertefullt eksperiment. Michael L. Smith plasserte 25 bier på ulike deler av kroppen for å finne ut hvor det gjør mest vondt å bli stukket. Fasiten, i hvert fall for menn: penis.

Hele tre lag har forsket på hvor lang tid ulike pattedyr bruker på å tisse. Det viser seg at uansett hvor store eller små dyrene er, bruker de rundt 21 sekunder på å gjøre sitt fornødne.

Andre som ble belønnet med priser under den årlige seremonien på universitetet Harvard var forskerne som viste at man kan bruke kjemikalier til å delvis «u-koke» et kokt egg og en gruppe som har regnet seg fram til hvordan en nordafrikansk keiser på 1600-tallet kunne få 888 barn i løpet av bare 30 år.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utenriks Forskning
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer