Dette er nye takter fra Russland, som inntil nå har satt som forutsetning at Assad får beholde makten i Damaskus. Senest sist måned var Bashar al-Assad på et høyprofilert besøk i Moskva, der han fikk en hjertelig mottakelse av Vladimir Putin.

Moskva-besøket kom like før Russland også kastet seg inn i krigen i Syria. Men omstridte bombeangrep mot det Kreml beskriver som IS og andre terrorgrupper.

Nå synes altså støtten til Assad å være på vikende front. Maria Zakharova, talskvinne for russisk UD, sier klart at det ikke er avgjørende for Russland at Assad sitter ved makten i Damaskus.

-Absolutt ikke. Vi har aldri sagt det, sier hun til den russiske radiokanalen Ekho Moskvij, gjengitt av blant andre BBC.

- Vi sier ikke om Assad skal sitte eller gå av, sier Zakharova.

Tidligere har Russland fremholdt at Assad måtte bli sittende, i det minste i en overgangsperiode. Uten Russlands støtte kan Assads dagen ved makten fort være talte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.