Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tidligere sjef for General Accounting Office (GAO), David Walker, advarer om galloperende amerikansk statsgjeld. På bildet vitner han overfor politikerne på Capitol Hill i Washington i 2004. Foto: Lawrence Jackson/AP Photo/NTB scanpix
Tidligere sjef for General Accounting Office (GAO), David Walker, advarer om galloperende amerikansk statsgjeld. På bildet vitner han overfor politikerne på Capitol Hill i Washington i 2004. Foto: Lawrence Jackson/AP Photo/NTB scanpix les mer

Statsgjeld

Han mener USAs virkelige gjeld er over tre ganger så stor

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Institute of International Finance frykter konsekvensene av «en historisk gjeldsoppbygging», særlig i fremvoksende økonomier der den er økt med 28.000 milliarder dollar til 58.600 milliarder bare i løpet av seks år.

Den globale gjelden oppgis nå å være 240.000 milliarder dollar.

Av dette utgjør USAs totale gjeld rundt 18.500 milliarder dollar (160.000 milliarder kroner), tilsvarende rundt 22 ganger størrelsen på det norske oljefondet.

Men ikke alle mener dette er den fulle sannheten. Tidligere leder av Government Accountability Office (GAO) (USAs svar på Riksrevisonen), David Walker, mener USAs reelle gjeld er tre ganger høyere enn man tror, skriver thehill.com

«Mistet kontakten med virkeligheten»

Han mener den virkelige gjelden er nærmere 65.000 milliarder dollar, snarere enn de offisielle tallene på 18.500 milliarder.

Walker mener dette er det riktige tallet når man legger til de ufinansierte pensjonsforpliktelsene til militære og statsansatte, i tillegg til eldreomsorg og de ufinansierte delene av sosialtrygden og den allmene sykedekningen (Medicare).

Uten reformer påpeker den tidligere GAO-sjefen at gjelden vil fortsette å vokse.

Han sier amerikanerne har «mistet kontakten med virkeligheten» når det gjelder forbruk.

For å få bukt med problemene oppfordrer David Walker både Demokratene og Republikanerne om å legge til side partipolitikken for å finne en løsning.

 

Les også: Moody’s frykter Kina og USA i 2016

 
  En episk kredittboble

 
Slakter pengetrykkingen til Federal Reserve  (2013)

- Sentralbankene kan trappe opp valutakrigen ytterligere

 

Her er mannen som ble milliardær etter 5127 forsøk  

Utenriks USA Statsgjeld
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.