Thein Sein sier valgresultatet skyldes de politiske og økonomiske reformene som er gjennomført siden slutten på juntastyret.

– Vi overfører denne reformprosessen til en ny regjering, sier han og legger til «ikke vær bekymret for overgangen», som en kommentar til bekymringer over landets første forsøk på en demokratisk overgang på mange år.

NLD sikret seg flertall i Myanmars nasjonalforsamling, og med rent flertall kan partiet velge hvem som skal bli landets neste president. Aung San Suu Kyi vant selv i sin valgkrets og kan dermed ta plass i nasjonalforsamlingen. Men grunnloven gjør at hun ikke kan overta presidentvervet fordi hun har vært gift med en utenlandsk statsborger og har barn med utenlandsk statsborgerskap.

Grunnloven sikrer også militæret 25 prosent av setene i nasjonalforsamlingen, noe som betyr at de i praksis har vetorett over framtidige grunnlovsendringer.
 

Les også: - Beliggenhet er ekstremt viktig

Det store sprøytemiddelslaget

Hvorfor Paris ble terrormål

 

Se også:

- Det er helt ubeskrivelig:

- Det er helt ubeskrivelig
Journalist Ole Erik Klokeide forteller om den dramatiske kvelden og natten
01:45
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.