Flere kongresspolitikere fra Det republikanske partiet har sagt de håper å blokkere deler av USA miljøpolitikk for å sende et budskap til de andre landene i Paris.

Bare noen timer etter at president Barack Obama deltok på åpningen av klimatoppmøtet i forrige uke, gjorde Kongressen to vedtak for å stanse Obamas reguleringer av utslipp fra amerikanske kraftverk.

– Presidentens løfter er ikke til å stole på, sa senator John Barosso fra delstaten Wyoming.

Grønt fond

Barosso la til at landene på møtet i Paris ikke bør feste lit til det Obama sier om USAs forpliktelser.

Presidenten kan nedlegge veto mot kraft-vedtakene, noe han har lovet å gjøre. Men det republikanske flertallet i Kongressen prøver også å stanse USAs utbetalinger til FNs grønne klimafond.

– Dobler støtten

Fondet støtter klimatiltak i fattige land, noe som er et viktig krav fra u-landene i klimaforhandlingene. Onsdag lovet utenriksminister John Kerry at USA vil doble sin støtte til klimatilpasning i u-land.

En tidsfrist for Kongressens behandling av budsjettet for 2016 utløper samtidig som klimaforhandlingene etter planen skal avsluttes fredag, påpeker det konservative nettstedet Daily Signal.

Dermed kan det ligge an til en opptrapping av striden om USAs støtte til Det grønne fondet midt i innspurten av klimaforhandlingene.

Les også:

Sjeføkonom: Kan bli en massiv krone-styrkelse

Se DNtv: Løpervennlig lunsj #winningfood

Winning food 2: Lun rødbetsalat på en seng av ruccola
Profesjonell løper Ingvill Måkestad Bovim og komiker og treningsentusiast Nils-Ingar Aadne lager rødbetsalat.
04:36
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.