Det opplyser påtalemyndigheten tirsdag, melder nyhetsbyrået DPA. De fem tsjetsjenerne, som ble pågrepet i mars, er tiltalt for å ha gjennomført et bestillingsdrap på Nemtsov. De er også siktet for brudd på Russlands våpenlover.

En av de tiltalte, en tidligere tsjetsjensk politimann ved navn Zaur Dadajev, tilsto drapet tidligere i år, men trakk deretter tilståelsen og sa han var blitt torturert. Ifølge russiske medier uttalte Dadajev i innrømmelsen at han drepte Nemtsov fordi opposisjonslederen hadde fornærmet islam og Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov.

En sjette mann er etterlyst internasjonalt, mistenkt for å ha bestilt drapet, heter det i uttalelsen fra russisk påtalemyndighet. Han befinner seg ifølge påtalemyndigheten trolig i De forente arabiske emirater, melder det russiske, statlige nyhetsbyrået RIA.

Enkelte blant opposisjonen i Russland mener imidlertid myndighetene står bak drapet på Nemtsov. Datteren Sjana Nemtsov har gjentatte ganger uttalt at det er Kreml som bærer ansvaret for farens død.

Opposisjonslederen og Putin-kritikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept på åpen gate i Moskva 27. februar. To dager senere skulle han stått i spissen for en demonstrasjon mot Russlands rolle i krigen i Ukraina.

Les også: Listhaug: Vi må begrense rett til varig opphold
- Det har gitt oss store utfordringer

Se DN Tv: Her er en premium-suv uten premium prislapp

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.