Fjoråret var dermed det dødeligst som IOM har registrert til nå. I 2014 anslå IOM at 3.270 mennesker døde på vei over Middelhavet.

– Migrasjon har vært hovedsaken i 2015, med rekordmange flyktninger og migranter som ankommer Europa, på flukt fra konflikter og dyp fattigdom. I løpet av året har vi blitt minnet på at mange av reisene til Europa ikke har skjedd frivillig. Tragisk nok har vi sett at mange ikke har hatt andre muligheter enn å forlate sine kjære hjemland, og deretter forsvinne under ferden over havet, i ørkener eller stengt inne i lastebiler som de trodde ville frakte dem til et tryggere og bedre liv, sier IOM-leder William Lacy Swing.

En av hovedutfordringene de neste årene for det internasjonale samfunnet blir å arbeide målrettet for å endre det negative bildet av migranter til et bilde som er mer historisk korrekt, det vil si at migrasjon i all hovedsak er positivt, mener Swing.

– Dette kan vi gjøre ved å foreta grep som kan hjelpe myndighetene og det sivile samfunn med å håndtere mangfoldet. Det krever at man takler flere selvmotsigelser som berører nasjonalstatenes suverenitet og migrantenes håp, og at man beskytter nasjonal sikkerhet på den ene siden og menneskelig sikkerhet på den andre, sier Swing.

Les også:

Her er årets beste fond

Årets beste mobiler

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.