Argentinas nyvalgte president, Mauricio Macri, bekrefter i en uttalelse at hans regjering forplikter seg til så snart som mulig å gjenoppta forhandlinger med Storbritannia med sikte på å komme til enighet om suverenitet til Falklandsøyene, Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene og omkringliggende farvann.

Falklandsøyene har vært under britisk herredømme siden 1833. Britene mener at øyboerne har rett til selvbestemmelse, men Argentina hevder at øygruppen tilhører dem.

Argentinas daværende diktator, general Leopoldo Galtieri, sendte i 1982 en invasjonsstyrke til øyene, men okkupasjonen ble kortvarig. Britiske styrker gjenerobret øyene i en krig der 649 argentinske og 255 britiske soldater ble drept.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: 98,8 prosent av falklenderne vil være britiske (2013)

 
Cameron vil bruke makt for å beholde Falklandsøyene   (2013)

Argentina gjør nytt krav på Falklandsøyene   (2013)