Transportøransvar gjør det mulig for regjeringen å pålegge togselskap og rederier å kontrollere passasjerenes papirer.

Dermed tar den danske regjeringen nok et forberedende skritt mot å skjerpe den midlertidige grensekontrollen, som i første omgang varer i ti dager.

På en felles pressekonferanse med EUs asyl- og migrasjonskommissær, greske Dimitris Avramopoulos, Sveriges migrasjons- og justisminister Morgan Johansson og Tysklands Ole Schröder, statssekretær i innenriksdepartementet, sier Danmarks integrasjonsminister Inger Støjberg:

– Jeg har orientert kommisjonen og landene om den danske avgjørelsen om å innføre midlertidig grensekontroll, og at vi inntil videre ikke har innført transportøransvar. Men hvis det blir nødvendig, vil vi innføre transportøransvar. Det kan skje med kort varsel. Danmark ønsker ikke å bli endestasjon for tusenvis av asylsøkere, sier hun.

Partene møttes til et hastemøte om grensekontroll i Brussel onsdag.

 

Les også: Flyanalytiker om Ryanair: Kanskje et av verdens råeste selskaper

Viktoriansk loppemarked

Ryanair får fly fra Gardermoen

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Verdensmester i kaffekunst Tim Wendelboe forteller hvordan du gjenkjenner en kvalitetskaffe:

Verdensmester i kaffekunst Tim Wendelboe forteller hvordan du gjenkjenner en kvalitetskaffe
Kaffe er ikke bare kaffe.
02:46
Publisert: