– Selv etter å ha signert avtalen, har Iran ikke frafalt sin ambisjon om å anskaffe atomvåpen. Landet fortsetter med handlinger som destabiliserer Midtøsten og sprer terror verden over mens det bryter sine internasjonale forpliktelser, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor.

Statsministeren legger til at Israel vil følge med på implementeringen av atomavtalen og varsle ved enhver overtredelse.

Lørdag kunne atomavtalen mellom Iran og verdens stormakter tre i kraft, etter at FN bekreftet at iranerne har oppfylt alle forpliktelsene i henhold til avtalen. Det betyr at flere smertefulle sanksjoner mot landet blir opphevet.

Israel mener at avtalen ikke kommer til å stoppe Iran fra å utvikle atomvåpen, mens iranerne selv alltid har nektet for å ha planlagt en atombombe.

– Verdensmaktene må følge nøye med på aktiviteten på Irans kjernekraftverk og andre områder for å være sikre på at de ikke fortsetter å utvikle atomvåpen i det skjulte, sier Netanyahu. (©NTB)

Les også:

Dette kan øke boligverdien med hundretusener  

– Fallende knivmetaforen er passende

Vil tvinge Airbnb til å åpne bøkene  

Se DNtv: Dette skal du se etter på visning

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.