Pengeoverføringen på 5,96 milliarder kroner ble gjort til statsministerens private konto, men skal ha vært en gave. Dermed ble det ikke gjort noe straffbart eller noen form for korrupsjon, ifølge landets riksadvokat, Mohamed Apandi Ali.

– Jeg er fornøyd med funnene om at pengene ikke var noen form for bestikkelse, sa Apandi da han holdt pressekonferanse om den spesielle saken tirsdag.

Han feide bort alle anklager om korrupsjon, samtidig som han kunne avsløre at pengene hadde kongelige avsendere.

Tidligere har Malaysias antikorrupsjonsbyrå uttalt at pengene var en politisk donasjon fra en uidentifisert aktør i Midtøsten, men opphavet til pengene har ikke vært kjent.

Tilbakebetalt en stor del

Riksadvokaten forklarte tirsdag at statsministeren har tilbakebetalt om lag 5,43 milliarder kroner av gaven, fordi pengene aldri ble brukt.

– Det er ikke blitt gitt noen grunn for hvorfor donasjonen ble gjort til statsministeren. Det er en sak mellom ham og den saudiarabiske kongefamilien, sier Apandi.

Statsminister Najib Razak har de siste månedene møtt kraftig motstand fra opposisjonen og andre kritikere i landet, som har krevd at han går av. Han har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt og har sagt at han ikke tok imot penger for personlig gevinst.

Les også: Asia i dag: Nådeløse motvinder rammer Asia

 
Lav oljepris tvinger Saudi-Arabia til velferdskutt

Asia i dag: Sparer 4000 mrd. kroner på råvarekollaps  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.