Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Flyselskapene ble oppfordret til å innstille en femtedel av alle flyvninger på grunn av streik blant franske flyveledere tirsdag. Bildet er fra flyplassen Roissy Charles-de-Gaulle tidligere på dagen tirsdag. Foto: AFP/KENZO TRIBOUILLARD/NTB SCANPIX
Flyselskapene ble oppfordret til å innstille en femtedel av alle flyvninger på grunn av streik blant franske flyveledere tirsdag. Bildet er fra flyplassen Roissy Charles-de-Gaulle tidligere på dagen tirsdag. Foto: AFP/KENZO TRIBOUILLARD/NTB SCANPIX les mer

Frankrike

Mer enn 5 millioner i streik i Frankrike

Rundt 5,6 millioner offentlig ansatte i Frankrike, drosjesjåfører, flygeledere og lærere, streiker tirsdag i protest mot lavere kjøpekraft.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Fransk fjernsyn viser bilder av trafikkaos, brennende bildekk og veisperringer. Frankrikes svar på norske Avinor, DGAC, oppfordret i forkant av streiken alle flyselskaper til å innstille én femdel av sine flygninger som et forebyggende tiltak, fordi franske flygeledere nå er i streik.

Av dagens seks flygninger fra Oslo til Paris og like mange i motsatt renting er én SAS-flygning og én Air France-flygning innstilt i begge retninger.

For dem som kommer seg med på de resterende flygningene, kan det bli vanskelig å få tak i drosje. Det er drosjestreik ved Charles de Gaulle- og Orly-flyplassene i Paris, og gå-sakte-aksjon blant drosjesjåfører i Toulouse, Marseille og Bordeaux. Fransk politi har i forbindelse med drosjestreiken i morgentimene tirsdag pågrepet 20 personer for dekkbrenning og slåssing, melder France 24.

Drosjesjåførene protesterer mot det de mener er urettferdig konkurranse fra private selskaper som den nettbaserte Uber-tjenesten. Flygelederne streiker på sin side som følge av bekymringer om kutt i lønn og antall stillinger. De mener foreslåtte endringer i lønnsnivået vil føre til lavere kjøpekraft.

Offentlig ansatte, bønder, barnehage- og grunnskoleansatte streiker også, med krav om høyere lønn for å unngå tap av kjøpekraft. (©NTB)

 

DN Investor: Alt du trenger å vite om markedsutviklingen finner du i vår nye tjeneste DN Investor

Les også:

Oljeprisen under 30 dollar fatet igjen

Får konseptstudie i Barentshavet

Asia i dag: Nådeløse motvinder rammer Asia

Se DNtv:  DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag

 

Utenriks DGAC Oslo Paris Toulouse Bordeaux Frankrike
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.