Grunnboken er søkbar og gir enkelt svar på hvem som bor hvor, dersom du kjenner adressen. Den forteller også hvor mye boligen eventuelt er pantsatt for.

Registeret som er hacket og lagt ut på en ikke navngitt utenlandsk nettside, er også søkbart på navn. Kjenner man navnet, får man opp adressen – også til dem som av ulike grunner lever på hemmelig adresse i Danmark.

– Det ser ut som om at man har stjålet tinglysingsdatabasen og på en eller annen måte kopiert den, sier Henrik Larsen, som leder den danske avdeling av datasikkerhetsorganisasjonen CERT.

Radio 24syv oppgir ikke hvilken nettside den danske grunnboken er lagt ut på, men har søkt opp adressene til flere kjente dansker som bor på hemmelig sted, blant dem de to politikerne Naser Khader og Özlem Cekic.

– Det ser ut til at en offentlig dansk database er blitt overført til utenfor EU. Det har helt sikkert skjedd uten den databehandlingsavtalen som persondataloven forutsetter, sier Larsen. (©NTB)

Les også:

Oljeprisen under 30 dollar fatet igjen

Får konseptstudie i Barentshavet

Asia i dag: Nådeløse motvinder rammer Asia

Se DNtv:  DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag

 

DNs nye sider for markedsinformasjon gjør 40 millioner kalkulasjoner hver dag
Her kan du få overblikk og oppleve nye sammenhenger. Vår finansjournalist Marte Ramuz Eriksen guider deg gjennom sidene.
04:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.