Skandalen med Bernard Madoffs Ponzi-svindel rystet USA og verdens finansmarkeder da den omsider ble avslørt i 2008.

Da flere investorer ønsket å trekke ut penger fra Madoffs fond etter finanskrisen, klarte han ikke å betale ut pengene. Det medførte at Madoffs milliardimperium raknet, og i 2008 ble han arrestert av amerikanske myndigheter.

Verdier for 18 milliarder dollar (over 150 milliarder kroner) var forsvunnet fra hans 65 milliarder dollar store hedgefond, og Madoff ble dømt til 150 års fengsel i den påfølgende rettssaken.

Harry Markopolos, som hadde advart mot Madoffs pyramidespill i flere år uten å bli hørt av den amerikanske finansinspeksjonen, sier til ABC News at han har avdekket tre nye pyramidespill som er i ferd med å lure investorene for deres penger.

 

Større enn Madoff-svindelen?

- Alle ønsker å tro på finansmarkedets hellige gral, risikofri avkastning, og derfor fortsetter folk å investere i Ponzi-svindel, sier Markopolos til ABC News.

Markopolos hevder at alle de tre pyramidespillene har flere milliarder dollar innblandet. En av de tre skal til og med være større enn Madoff-svindelen.

Inntil videre vil imidlertid Markopolos ifølge ABC News ikke røpe noe mer om sine avsløringer. Han sier han ikke vil komme med noen navn før han har levert opplysningene sine til etterforskere fra myndightene i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Storbank frykter verden er fanget i en dødsspiral: - Til sist vil dette føre til «oljegeddon»


Tapte 14 milliarder - nå snakker han ut