Storbritannias statsminister David Cameron besøkte Hollande i en times tid mandag. Toppmøtet i Brussel torsdag kan avgjøre om britene ønsker å bli i unionen eller stemme for en såkalt «Brexit».

– Viljen til å finne en politisk løsning er der, men det er fortsatt noen ting som må forhandles om, blant annet hvordan økonomien skal styres, sa en kilde i den franske regjeringen etter besøket.

Frankrike ønsker å begrense britenes mulighet til å blande seg i beslutninger som omhandler eurosonen og samtidig sørge for at britene godtar tettere integrering blant eurolandene, ifølge kilden.

I forrige uke sikret Frankrike endringer som de mente var nødvendige for å sørge for at inn- og utbetalinger til og fra eurosonen ikke kommer til å gå i britenes favør.

To uker etter at det ble enighet om en skissert avtale mellom statsledere i EU, skal de igjen møtes tirsdag for lufte problemstillinger rundt avtalen.

Hvis de 28 statslederne på toppmøtet blir enige om en avtale, er det forventet at Cameron vil avholde en folkeavstemning og argumentere for at britene skal forbli i et reformert EU. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.