Implementeringen av München-avtalen er i gang, fastslår Russlands viseutenriksminister Gennady Gatilov overfor nyhetsbyrået Interfax. Russland har gjort det klart at de kommer til å fortsette å bombe det de kaller terrorister i Syria, på tross av en planlagt våpenhvile.

Han avfeier videre forslaget fra Tysklands statsminister Angela Merkel om en flyforbudssone over Syria. Slike beslutninger krever samtykke fra Syrias regjering og godkjennelse fra FNs sikkerhetsråd, påpeker Gatilov.

Merkel sa i et intervju mandag at det ville vært «nyttig» dersom det var områder i Syria der ingen kunne utføre luftangrep – «en slags flyforbudssone». Forslaget om en flyforbudssone kommer opprinnelig fra Tyrkia, som i lang tid har tatt til orde for at det opprettes en sikkerhetssone inne i Syria der flyktninger kan være trygge.

Forrige fredag inngikk den såkalte støttegruppen for Syria (ISSG), med USA og Russland i spissen, en avtale om å arbeide for å begrenset våpenstillstand i det krigsherjede landet innen en uke.

Les også:

Stormaktenes konflikter skader kampen mot IS  

Vimpelcom innrømmer lovbrudd i korrupsjonssaken  

Storebrand tar markedet på sengen  

Lavere priser trekker ned Hydro

Fredriksens laksefabrikk knaller til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Flyseteavgiften er ikke en god avgift

- Flyseteavgiften er ikke en god avgift
Konkurransetilsynet kommer med gode argumenter for å utsette avgiften, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
02:18
Publisert: