Hellas sliter med å ta vare på tusenvis av afghanere som er strandet i landet etter at Makedonia plutselig stengte grensen for denne folkegruppen søndag.

Den greske regjeringen varslet mandag at den vil gjøre diplomatiske framstøt for å overtale Makedonia til igjen å åpne grensen for afghanere.

Om lag 5.000 flyktninger og migranter sto mandag fast ved grensen. Samtidig er 3.000 blitt stående fast i Aten etter å ha kommet med båter fra de greske øyene. Myndighetene sliter med å finne husrom til dem, ifølge en regjeringskilde.

I høst stengte Makedonia grensen for personer fra Nord-Afrika, Pakistan og en rekke andre land som sjelden kvalifiserer til å få flyktningstatus. Syrere, irakere og afghanere slapp fortsatt over grensen.

Les også: Trump-tenning i Nevada
Håper på økt EU-støtte i Parlamentet  

Stjal 150.000 pressemeldinger - tjente over 250 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Se trailer av «Palio: Ridderne av Siena»
Se trailer: «Palio: Ridderne av Siena»
01:38
Publisert: