Før toppmøtet mellom EU og Tyrkia mandag ble det klart at EU ønsker en effektiv avtale om hvordan økonomiske migranter kan sendes tilbake til Tyrkia.

Men ifølge et utkast Reuters har sett fra møtet, kan EU også komme til å ta til orde for å sende tilbake syrere. I stedet skal europeerne hente like mange syriske kvoteflyktninger direkte fra Tyrkia.

- Det er forslag om at Tyrkia skal ta tilbake alle irregulære migranter fra de greske øyene, inkludert syrere, melder Reuters.

- Så skal EU ta inn én syrisk flyktning for hver syrer Tyrkia tar tilbake fra de greske øyene.

EU skal videre være villig til å vurdere bidrag på ytterligere 3 milliarder euro til syriske flyktninger i Tyrkia fram mot utgangen av 2018, ifølge utkastet, som det langt fra er sikkert blir vedtatt.

EU-parlamentets president Martin Schulz bekrefter imidlertid at 3 milliarder ekstra er tyrkerne krav, noe som er en dobling av EU-løftet som er gitt tidligere.

Videre kan det bli vedtatt visumliberaliseringen for tyrkere i EU innen utgangen av juni. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.