Ikea-gründer Ingvar Kamprad, som fyller 90 år den 30. mars, har aldri lagt skjul på at han er sparsommelig, ja rett sagt gjerrig.

Når han en sjelden gang stiller opp på intervju har han ofte selv på eget initiativ brakt dette temaet på bane.

Så også et i ferskt intervju med svensk TV4 der han fremhever sin sparsommelighet, som også er et varemerke i Ikeas forretningskultur, skriver Dagens Industri.

- Det ligger i den «småländska» naturen å spare. Jeg tror ikke jeg har på meg noenting som ikke er kjøpt på loppemarked. Det betyr at jeg vil forsøke å gå foran med et godt eksempel, sier Kamprad.

Kamprad som i mange har har figurert som en av verdens rikeste personer er nå ute av Forbes topp 500-oversikt, og har også trappet ned sitt engasjement i Ikea. Han har ifølge avisen brukt den siste tiden blant til å forberede sine tre sønner Mathias, Peter og Jonas på en dag da han selv ikke er her lenger.

- De har hver og en fått ett eller to år til å følge pappa i fotsporene når vi er ute og kikker på varehus, sier Kamprad til tv-kanalen, og legger til at han selv nå er kjempefornøyd med bare å være hjemme i sitt fødested Älmhult og treffe alle de gamle barndomsvennene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  - Jeg har vært i forfall noen måneder


Dette er det morsomste Kamprad vet   (2012)

"Så gjerrig er Ingvar Kamprad"  (2008)