- Tyrkia og Hellas gir et felles svar til dem i Europa som mener at Hellas og Tyrkia skal håndtere krisen på egenhånd, sa Davutoglu da han holdt pressekonferanse med sin greske motpart Alexis Tsipras i den tyrkiske kystbyen Izmir tirsdag.

Tsipras fremholdt at de to landene er enige om å trappe opp kampen mot smuglernettverk. Han sa også at avtalen mellom EU og Tyrkia sender et signal til migranter uten beskyttelsesbehov om at Europa verken har politisk vilje eller kapasitet til å ta dem imot.

På den samme pressekonferansen sa Davutoglu at det nærmer seg en løsning for Kypros, som er splittet i en gresk-kypriotisk og tyrkisk-kypriotisk del. Det pågår for tiden fredsforhandlinger på Kypros, ledet av FN-utsendingen Espen Barth Eide.

Kypros har vært splittet siden tyrkiske styrker invaderte den nordlige delen av øya i 1974. Det er kun den gresk-kypriotiske delen som er internasjonalt anerkjent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

- Vil ta 70 år å utjevne lønnsforskjeller

Derfor rykker de aller råeste eiendommene fra

Solgt før visning for nesten 90.000 per kvadratmeter

Se DNTV: - Det er lenge siden markedet har vært så bra

– Det er lenge siden markedet har vært så bra
Bård Eker viser tre biler i Genève. Samlet har de over 4000 (!) hestekrefter.
02:04
Publisert: