Hun ser på forsøket på å tiltale henne i korrupsjonssaken som et «statskupp» mot demokratisk styresett fordi hun ikke har begått noe ulovlig, sa hun tirsdag.

Rousseff ber landets høyesterett om å forbli upartisk i den politiske feiden og sier at publiseringen av lydopptak fra en av hennes telefonsamtaler var i strid med grunnloven og den nasjonale sikkerheten.

Høyesterettsdommer Rosa Weber opprettholdt tirsdag avgjørelsen fra uken før om å nekte tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva fra å bli tildelt en ministerpost i Rousseffs regjering.

Tirsdag gjennomførte brasiliansk politi 110 aksjoner. Flere titall personer ble pågrepet. Entreprenørselskapet Odebrecht, et av de største i Latin-Amerika, var blant målene for aksjonen.

Petrobras-skandalen har røtter tilbake til 2004 da 16 av de største entreprenørselskapene i Brasil dannet et kartell som hadde som formål å svindle det statlige oljeselskapet. Nærmere 200 personer er hittil tiltalt i det som er omtalt som verdens største korrupsjonssak, og mer enn 14 milliarder kroner påstås å ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.