Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
De britiske jomfruøyene er verdens mest populære skatteparadis. Bildet er fra Necker Island på de britiske jomfruøyene. Foto: Todd Vansickle/AP Photo/NTB scanpix
De britiske jomfruøyene er verdens mest populære skatteparadis. Bildet er fra Necker Island på de britiske jomfruøyene. Foto: Todd Vansickle/AP Photo/NTB scanpix les mer

Panama-avsløringene

Her er det desidert mest populære skatteparadiset

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Avsløringene kom tett mandag etter lekkasjene av 11,5 millioner dokumenter fra det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Det journalistiske arbeidet som ligger bak avsløringene er utført av 376 journalister på tvers av mediehus og landegrenser, gjennom nettverket ICIJ (The International Consortium of Investigative Journalists). I Norge er det Aftenposten som har deltatt i arbeidet.

På ICIJs hjemmeside Panama Papers er det offentliggjort en rekke oversikter og statistikker om avsløringene.

En av oversiktene viser de ti mest populære skattepardisene hvor selskaper som figurerer i de lekkede arkivene fra Mossack Fonseca har etablert seg

Halvparten i ett skatteparadis

Og det er særlig ett skatteparadis som skiller seg ut.  Over halvparten av alle selskaper som forefinnes i advokatfirmaets arkiver er nemlig registrert i og hjemmehørende på De britiske jomfruøyene. Totalt dreier det seg om 113.648 selskaper bare i dette skatteparadiset.

Som nummer to på oversikten følger Panama, der altså advokatfirmaet Mossack Fonesca holder til, med 48.360 selskaper.

Deretter følger Bahamas (15.915 selskaper), Seychellene (15.182), Niue (9.611) og Samoa (5.307). Nummer ni og ti på oversikten er Hong Kong (452) og Storbritannia (148).

Data fra avsløringene viser også ifølge ICIJ at Mossack Fonseca har arbeidet med over 14.000 banker, advokatfirmaer, oppkjøpsselskaper og andre mellommenn for å etablere selskaper og stiftelser for sine kunder.

Les også: DNB minnet kundene om skatteamnesti før avsløringer

- Skandale at han ikke trekker seg

 
Luxembourg fikk styre alene (DN+)

Lekkasjene som ryster verden  (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor

Utenriks Panama-avsløringene
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.