Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Panama City, Panama. Det er fra denne byen selskapet i sentrum av lekkasjene holder til. Foto: Istock
Panama City, Panama. Det er fra denne byen selskapet i sentrum av lekkasjene holder til. Foto: Istock les mer

Panama-avsløringene

Korrupsjonsbekjemper trekker seg etter Panama-avsløringene

Presidenten i hemmeligholdsmotkjemperen Transparency International i Chile trekker seg etter å ha blitt nevnt i dokumentlekkasjer.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Transparency Internationals toppsjef i Chile, Gonzalo Delaveau, trakk seg mandag etter å ha blitt nevnt i Panama-avsløringene.

100 internasjonale medier, deriblant Aftenposten, publiserte saker om de såkalte Panama Papers siden søndag. Den tyske avisen Süddeutsche Zeitung har via en hemmelig kilde fått tilgang på 11,5 millioner dokumenter som skal avsløre hvordan en rekke mektige personer og kriminelle har tatt i bruk skatteparadis for å holde formuene sine hemmelige.

Nå viser det seg altså at Delaceu var en av de som gjemte verdier i skatteparadiser, og har dermed trukket seg fra sin stilling.

- Vi er dypt opprørt over det som har hendt med toppsjefen i vår Chile-avdeling. Transparency International står for åpenhet og integritet over alt annet, og så snart vi fikk vite om Delaveaus involvering med hemmelige selskaper satte vårt internasjonale styre i gang en prosess for å suspendere han, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Organisasjonen skriver videre at de støtter opp under organisasjonens arbeid mot korrupsjon og hemmelighold i Chile, og at orgnaisasjonen ikke må dømmes for en persons feilgrep. Transparency International har varslet tiltak for å sikre at noe lignende ikke skjer igjen.

 

Les mer om Panama-avsløringene på DN.no:

Ikke nyvalg på Island  

DNB minnet kundene om skatteamnesti før avsløringer  

Oljefondet har nærmere 200 milliarder kroner i skatteparadiser  

USA gransker «Panama Papers»-avsløringene  

Store demonstrasjoner i Reykjavik  

Fått med deg denne?

Utenriks Transparency International Panama-avsløringene
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.