Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Valgplakater i bydelen Chorrillos i Perus hovedstad Lima. Foto: Mariana Bazo/Reuters.
Valgplakater i bydelen Chorrillos i Perus hovedstad Lima. Foto: Mariana Bazo/Reuters. les mer

Sør-Amerika

Peru kan få en ny Fujimori i presidentstolen

Keiko Fujimori, den 40 år gamle datteren til Perus tidligere president, ligger ifølge meningsmålingene an til å gå seirende ut av søndagens presidentvalg i landet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Alberto Fujimori var president i Peru fra 1990 til 2000, men flyktet i eksil etter anklager om brudd på menneskerettighetene.

I 2005 ble han pågrepet i Chile og senere utlevert til Peru, der han i 2009 ble funnet skyldig i forbrytelser mot menneskeheten og korrupsjon og dømt til 25 års fengsel.

Leder

Datteren Keiko Fujimori, som i praksis fungerte som landets førstedame etter at faren skilte seg fra moren i 1994, leder ifølge meningsmålingene foran tidligere statsminister Pedro Pablo Kuczynski (77) og venstrekandidaten Veronika Mendoza (35).

Rundt 50.000 peruanere demonstrerte tidligere i uka i protest under slagordet «Fujimori, aldri mer», mot at Fujimoris datter får stille som presidentkandidat.

– Politikk er skittent. Det er utrolig at Keiko kan bli president. Faren var korrupt og en drapsmann, sier den 25 år gamle bankmannen Diego Ramirez.

Knuste geriljaen

Andre lovpriser Alberto Fujimori, som langt på vei lyktes med å knuse den venstreorienterte Lysende sti-geriljaen under sin regjeringstid.

Helt knust er geriljaen imidlertid ikke, noe landet fikk en påminnelse om da fire regjeringssoldater og en sivil ble drept i et geriljaangrep lørdag.

Ifølge meningsmålingene vil Keiko Fujimori sikre seg rundt en tredel av stemmene og dermed gå videre til andre valgomgang. Hvem hun møter der, er derimot et åpent spørsmål.

Les også: Død person var styremedlem i DNB-selskap
Cruz gjorde rent bord i Colorado

Like langt tross Sanders-seier i Wyoming

Utenriks Peru Sør-Amerika
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.