Dubai (NTB-AFP): Burj Khalifa hadde en prislapp på drøyt 12 milliarder kroner, sto ferdig i januar 2010 og er med sine 828 meter verdens høyeste skyskraper.

Saudi-Arabia er imidlertid i ferd med å bygge en enda høyere skyskraper i Jeddah, og den blir angivelig over 1 kilometer høy.

Om eiendomsselskapet Emaar i Dubai tar opp kampen med dette, er foreløpig uklart, men alt i 2020 skal en skyskraper som er høyere enn Burj Khalifa stå ferdig lover de.

Bygningen er tegnet av den spansk-sveitsiske arkitekten Santiago Calatrava og blir ifølge Emaars sjef Mohamed Alabbar «et elegant monument» som minner om en minaret.

Eksakt hvor høy den nye skyskraperen blir, vil han ikke ut med. Det blir først klart når den står ferdig, sier han hemmelighetsfullt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.