Myndighetene i mange land har iverksatt etterforskning etter lekkasjene av panamadokumentene for å se om det har blitt begått straffbare forhold når rike og mektige personer har plassert sine penger i skatteparadiser.

– Det vil være til stor hjelp for etterforskningen dersom alle dokumentene ble overlevert til tyske myndigheter, sier den tyske justisministeren Heiko Maas til avisa Tagesspiegel søndag.

I sentrum for avsløringene står det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca, som har hjulpet klienter fra hele verden med å opprette 250.000 postboksselskaper i skatteparadiser i fire tiår.

11,5 millioner krypterte dokumenter ble i fjor lekket fra advokatfirmaet og gitt til den tyske avisa Süddeutsche Zeitung. Avisa tok så kontakt med det internasjonale journalistnettverket ICIJ for å få hjelp med å analysere dokumentene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.