Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
«Panama-papirene» består av 11,5 millioner dokumenter. Foto: AFP/Reuters/NTB Scanpix
«Panama-papirene» består av 11,5 millioner dokumenter. Foto: AFP/Reuters/NTB Scanpix les mer

Skatteparadiser

Ber medier overlevere alle Panama-dokumentene

Medieorganisasjonene som har jobbet fram Panama Papers-saken, bør overlevere alle de 11,5 millioner dokumentene de sitter på, sier Tysklands justisminister.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Myndighetene i mange land har iverksatt etterforskning etter lekkasjene av panamadokumentene for å se om det har blitt begått straffbare forhold når rike og mektige personer har plassert sine penger i skatteparadiser.

– Det vil være til stor hjelp for etterforskningen dersom alle dokumentene ble overlevert til tyske myndigheter, sier den tyske justisministeren Heiko Maas til avisa Tagesspiegel søndag.

I sentrum for avsløringene står det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca, som har hjulpet klienter fra hele verden med å opprette 250.000 postboksselskaper i skatteparadiser i fire tiår.

11,5 millioner krypterte dokumenter ble i fjor lekket fra advokatfirmaet og gitt til den tyske avisa Süddeutsche Zeitung. Avisa tok så kontakt med det internasjonale journalistnettverket ICIJ for å få hjelp med å analysere dokumentene.

Utenriks Panama-avsløringene Skatteparadiser
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.