Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Hellas

Hellas fortsetter forhandlingene med kreditorene neste uke

Etter to krevende døgn med forhandlinger mellom greske myndigheter og kreditorene om Hellas' økonomiske redningspakke, ble forhandlingene avsluttet tirsdag og vil bli gjenopptatt neste uke.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Kreditorene kommer tilbake mandag slik at vi kan komme til enighet innen 22. april, sa den greske finansministeren Evklid Tsakalotos.

Han la til at han ikke kunne utelukke at det vil foreligge en avtale innen utgangen av måneden.

Tsakalotos og representanter for kreditorene planlegger å reise til Washington for møtet i Det internasjonale pengefondet (IMF) denne uken. Der står blant annet den greske gjeldssituasjonen på dagsorden.

Fortsatt uløste saker

Finansministeren fortsatte med å si at deltakerne i Aten hadde oppnådd enighet på mange punkter, men at noen saker fortsatt var uløst.

Det gjenstår blant annet uenighet om hvilke tiltak Hellas bør gjennomføre for å kutte ytterligere 5,4 milliarder euro, eller noe over 50 milliarder kroner. Greske medier melder at det også er strid om pensjonskutt, høyere og indirekte beskatning og misligholdte lån som nå beløper seg til mer enn 100 milliarder euro.

– Den greske regjeringen planlegger å få gjennomslag for relevante lovendringer i nasjonalforsamlingen innen slutten av måneden, sa Tsakalotos.

Finansministeren sa han forventet at eurogruppen – finansministrene i landene som bruker euroen – møtes i Hellas 25. eller 26. april.

IMF vil ha lettelser

Hellas og kreditorene er under press for å komme til enighet om en avtale for å unngå nok et nestensammenbrudd i landets økonomi.

– Landets likviditetssituasjon er for tiden håndterbar, men dette kan ikke vare på ubestemt tid, og jeg ønsker ikke at vi ender opp i en blindvei, advarte EUs økonomikommissær Pierre Moscovici mandag kveld.

Ifølge Reuters fremgår det i et IMF-notat at fondet ber Hellas' europeiske forbundsfeller tilby landet betydelige lettelser i gjeldsforpliktelsene som de mener fortsatt er svært lite gjennomførbare.

EU forventer at Hellas vil ha et budsjettunderskudd på 3 prosent av brutto nasjonalproduktet innen 2018, mens IMF mener det er mer realistisk med 4,5 prosent.

Hold deg oppdatert på DN Investor

Utenriks EU IMF Krisen i Hellas Hellas
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.