Cavusoglu kom med uttalelsen i en tale i nasjonalforsamlingen mandag ettermiddag som svar på kritikk fra opposisjonen om regjeringens Syria-politikk. Returavtalen som ble inngått med EU i forrige måned, har som mål å bremse strømmen av flyktninger pg migranter som forsøker å ta seg ulovlig til Europa.

- Avtalen vi inngikk med EU er svært klar. Vi ønsker en slutt på denne humanitære tragedien, vi ønsker at våre borgere får reise til EU uten visum, og vi vil ha endringer i tollsystemet, sa han i sin tale.

- Hvis ikke EU holder sitt ord, kommer vi til å kansellere alle avtaler, blant dem flyktningavtalen, sa utenriksministeren.

Returavtalen innebærer at migranter som tar seg ulovlig til de greske øyene blir sendt til Tyrkia. Som motytelse får Tyrkia 3 milliarder euro fra EU, og Tyrkia skal plukke ut syriske flyktninger som skal sendes til EU-land. Motytelsen består også i at tyrkiske borgere skal få reise til EU uten visum, og at det blir fortgang i medlemskapsforhandlingene med EU.

Returavtalen har som mål å ødelegge for menneskesmuglere, som tjener godt på virksomheten med å frakte folk ulovlig fra Tyrkia til EU. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.