Ifølge de siste tallene fra myndighetene er 553 personer omkommet, 7.000 skadd og 163 fortsatt savnet etter jordskjelvet. Redningsarbeidet og gjenoppbygningen vil ta tid, og myndighetene har beregnet at skjelvet har gjort skader for mellom 16 og 24 milliarder kroner.

I tillegg ventes det at katastrofen vil kutte ned på veksten i landets økonomi med mellom 2 og 3 prosentpoeng.

– Vi ser på muligheten for å skrive ut obligasjoner på det internasjonale markedet, men andre tiltak er også blitt planlagt, sier president Rafael Correa.

Regjeringen vurderer en ny skattereform, men inntil videre økes enkelte skatter og avgifter midlertidig. Momsen økes med 2 prosent. I tillegg økes skatten for selskaper og millionærer, mens alle som tjener mer enn tusen dollar i måneden vil få én dagslønn trukket fra lønningen for å hjelpe til med gjenoppbyggingen.

Correa sier at regjeringen også vurderer å selge unna statlige eiendeler.

Jordskjelvet, som rammet lørdag, hadde en styrke på 7,8. Blant byene som er hardt rammet er turistbyen Pedernales. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ecuador trenger milliardbeløp etter jordskjelvet

 
Minst 77 døde i Ecuador-jordskjelv