Hollande advarer om at Paris vil avvise TTIP-avtalen «på dette stadiet» fordi Frankrike er imot «uregulert frihandel».

– Vi vil aldri akseptere at det settes spørsmålstegn ved våre grunnleggende prinsipper, sa Hollande under en konferanse i Paris tirsdag.

Tidligere samme dag advarte Frankrikes sjefforhandler Matthias Fekl om at forhandlingene om avtalen kan stanse på grunn av USAs urokkelighet. Gitt Frankrikes tyngde i EU, vil det ikke bli en avtale uten Frankrike, sa Fekl.

Miljø og helse

De franske uttalelsene gjenspeiler en dyp mistenksomhet i Europa om at avtalen vil sette til side reguleringer som beskytter miljøet og forbrukernes helse til fordel for interessene til multinasjonale selskaper.

Mandag publiserte miljøorganisasjonen Greenpeace lekkede dokumenter om de lukkede forhandlingene. Tyske medier som gjennomgikk dokumentene, meldte at USA har forsøkt å presse EU til å fjerne regler som beskytter miljøet og folks helse. EUs handelskommissær Cecilia Malmström forsikret imidlertid at frykten for svekket regulering i EU, er ubegrunnet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.