Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Illustrasjonsbilde, Panama City. Foto: Istock
Illustrasjonsbilde, Panama City. Foto: Istock les mer

Skatteparadiser

Økonomer går hardt ut mot skatteparadiser

Over 300 økonomer oppfordrer verdens land til å få slutt på bruken av skatteparadiser.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det finnes ingen god økonomisk begrunnelse for å tillate at noen land fungerer som skatteparadiser, fastslår økonomene i et brev som er sendt til verdens politiske ledere.

Blant dem som har undertegnet brevet, er nobelprisvinneren Angus Deaton og Jeffrey Sachs, som er spesialrådgiver for FNs generalsekretær. Også Thomas Piketty, kjent for sin bok om økende økonomisk ulikhet i verden, har stilt seg bak kravet.

Økonomene advarer om at skatteparadisene undergraver lands muligheter til å få inn skatteinntekter, skriver avisa Telegraph. Fattige land taper mest på praksisen.

Ifølge Sachs har regjeringene i Storbritannia og USA bidratt til at en rekke småstater har utviklet seg til skatteparadiser. Mange av dem er britiske territorier, og økonomene mener Storbritannia derfor bør ta ansvar for å bekjempe problemet.

Hjelpeorganisasjonen Oxfam har bidratt til koordineringen av arbeidet med brevet som de over 300 økonomene har undertegnet. Bruken av skatteparadiser har fått mer oppmerksomhet etter Panama Papers-avsløringene tidligere i år.

LES OGSÅ OM:

Mange straffedømte advokater: Avskiltede advokater (+)

Derfor er hun 40-åringenes nye ideal: Noora (16), førtisenes heltinne (+)

Forbrukerne har sagt sin mening: Kjedene kundene liker minst (+)

 

SE PÅ DNTV:

(+)

Utenriks Skatteparadiser
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.