- Trump fortjener vår respekt. Når man har kjennskap til den utmattende gangen i nominasjonsvalgene, alt man må gjennom for å kunne representere partiet sitt i et valg, så fortjener enhver som klarer dette vår respekt, sa Cameron på en pressekonferanse i London mandag da han hadde besøk av sin japanske kollega Shinzo Abe.

Cameron la imidlertid til at han fortsatt står bak sine tidligere uttalelser der han har kritisert Trump. Cameron har kalt Trumps forslag om å forby muslimer innreise i USA som «idiotisk, splittende og galt».

- Det jeg sa om muslimer er noe jeg ikke vil endre på. Jeg står fast på at det var feil å presentere slike tanker, det er galt, og det vil forbli galt, sa Cameron mandag.

Politikere verden rundt forsøker nå å venne seg til tanken på at Trump ligger an til å bli utpekt til Republikanernes presidentkandidat på partiets landsmøte i sommer, skriver The Guardian.

Camerons forsonende tone kom etter at Trumps rådgiver George Papadopoulos onsdag sa til The Times at Cameron bør trekke tilbake tidligere uttalelser eller beklage. Det ville være smart hvis Cameron kunne vise en mer positiv tone, sa Papadopoulos. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.