Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
President Barack Obama under en pressebriefing om Orlando-massakren søndag. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB SCANPIX
President Barack Obama under en pressebriefing om Orlando-massakren søndag. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/NTB SCANPIX les mer

Massakren i Orlando

Obama: – Orlando-angriper trolig påvirket på nettet

Mannen bak blodbadet i Orlando ser ut til å ha blitt påvirket av ekstremistiske ideer på nettet, ifølge president Barack Obama.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er foreløpig ingen klare tegn til at mannen bak massakren på et utested i Orlando ble styrt av andre personer i utlandet eller utførte angrepet som ledd i en større plan, sier Obama.

Han understreker imidlertid at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase.

Omar Mateen (29) synes å ha fått «flere typer ekstremistisk informasjon» på nettet, ifølge presidenten.

49 mennesker ble drept da Mateen angrep nattklubben Pulse i Orlando natt til søndag.

– Ikke demoniser!

Både Hillary Clinton og utenriksminister John Kerry framholder at dette ikke er tiden for å anklage en hel gruppe mennesker eller en spesifikk religion.

– Vi kan ikke demonisere, være demagogiske og erklære krig mot en hel religion. Hat er ikke svaret på hat, skriver Clinton, som etter alt å dømme blir Demokratenes presidentkandidat, på Twitter.

Kerry understreker også at dette er tiden da USA må holde fast på sine verdier etter det han omtaler som en handling «fylt av hat og et ønske om å skape frykt».

– Vil kjempe videre

– Vi vil fortsette å kjempe for våre verdier. Vi vil forsøke å få hatet til å forsvinne, sier Kerry i en uttalelse som er langt ut på Twitter av det amerikanske utenriksdepartementet.

Også han tar avstand fra å anklage muslimer generelt.

– Det verste vi kan gjøre er å anklage en gruppe eller en religion, og bidra til en form for sekterisme, noe som ikke er en del av vårt lands verdier, sier Kerry, som også lover å fortsette kampen mot IS og andre «terrorgrupper».

Den ytterliggående islamistgruppa IS har hevdet at Mateen var en av gruppens krigere, og 29-åringen selv ringte til nødnummeret 911 og erklærte troskap til IS midt under angrepet. (©NTB)

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Microsoft kjøper LinkedIn  

Sverdrup-plattformen igangsatt før tiden  

Oljeverdier for 400 milliarder borte på to år

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Se DNtv:

 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Utenriks Obama Orlando Mateen Hillary Clinton John Kerry Massakren i Orlando
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.