Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Luxembourg

Tidligere PwC-ansatte dømt for å ha avslørt hvordan store selskaper slapp milliarder i skatt

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

To tidligere ansatte i revisjonsselskapet PwC er dømt til betinget fengsel i tolv og ni måneder for å ha avslørt hvordan store selskaper brukte lovverket i Luxembourg til å unngå skatt.

Påtalemyndigheten i Luxembourg hadde bedt om at franskmennene Antoine Deltour og Raphael Halet måtte sone 18 måneder i fengsel.

Onsdag ble de i stedet dømt til betinget fengsel, i tillegg til at de må betale bøter. Journalisten Edouard Perrin, som også var tiltalt i saken, ble frikjent.

Perrin var satt på tiltalebenken for å ha mottatt tusenvis av dokumenter fra Deltour og Halet. Dokumentene avdekket hvordan multinasjonale selskaper som Apple og IKEA ved hjelp av Luxembourgs liberale banklover kunne slippe unna milliarder i skatt.

Informasjon fra de lekkede dokumentene ble offentliggjort av stiftelsen International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) i 2014. Lekkasjen, som fikk kallenavnet LuxLeaks, var tidenes mest omfattende skatteavsløring inntil Panama Papers-avsløringen tidligere i år.

Aktor i saken har argumentert med at Deltour og Halet ikke egentlig var varslere, men lovbrytere som har gjort seg skyldig i datatyveri. (©NTB)

Les mer på DN.no:

Sammenligner brexit-forkjempere med Trump-velgerne  

Trump hyrer beryktet valgkampleder  

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene  (DN+)

- Anbefalt av DNtv:

- Gikk du glipp av den første episoden?:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 

Utenriks Antoine Deltour Raphael Halet Edouard Perrin Apple IKEA Luxembourg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.