Etter at brexit-sjokket sendte børsene i Asia i fritt fall forrige fredag, har pilene pekt oppover siden starten på denne uken. I USA og Europa falt børsene kraftig også mandag. Mye av årsaken til at børsene har snudd opp er at myndighetene har gjort sitt for å dempe de økonomiske bekymringene.

Samtidig som Sør-Koreas regjering har lovet 143 milliarder kroner i stimuli, spekuleres det i at også Japan vil styrke sin store tiltakspakke, mens sjansen for at USA vil øke styringsrenten er så godt som borte.

Torsdag bidro også den britiske sentralbanksjefen Mark Carney til å oppmuntre markedene ved å varsle at banken vil ta grep for å bedre økonomien i løpet av sommeren.

I Tokyo løftet den toneangivende Nikkei 225-indeksen seg 0,7 prosent til 15.679,85 poeng fram til lunsj fredag. Topix-indeksen opplevde tilsvarende opptur. Også børsene i Seoul (0,9 prosent), Sydney (0,6 prosent) og Shanghai (0,3 prosent) steg da handelen startet på ukens siste dag.

– Stemningen for lettelser vil sannsynligvis spre seg verden rundt, og aksjekursene er på vei oppover, kommenterer Juichi Wako, seniorstrateg i Nomura Securities, overfor AFP.

Også det britiske pundet styrket seg i fredagens handel i Asia. Etter å ha blitt omsatt for 1,3314 dollar i New York torsdag, var det verdt 1,3345 dollar fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor