Bangladeshiske spesialstyrker forbereder seg på å storme en restaurant i Dhaka der opptil ni væpnede menn har tatt et ukjent antall gisler. CNN melder at en politimann er drept.

Angriperne åpnet ild i restauranten i Dhakas ambassadestrøk fredag kveld, ifølge nyhetsbyrået AP.

Området er sperret av, og politi og sikkerhetsstyrker forsøker å forhandle med gisseltakerne.

– Noen avsporede ungdommer har gått inn i restauranten. Vi ønsker å løse dette fredelig. Vi prøver å snakke med angriperne. Vår fremste prioritet er å redde livene til dem som er fanget der inne, sier Benazir Ahmed, som er sjef for politiets elitestyrke, ifølge BBC.

Reuters melder på sin side at spesialstyrkene forbereder seg på å storme restauranten etter at det brøt ut intens skuddveksling mellom politiet og angriperne.

Sårede

Mens CNN melder om en drept politimann, sier BBC at tre mennesker, inkludert to politifolk, er såret i skuddvekslingen i Gulshan-nabolaget.

– Et ukjent antall mennesker er fortsatt inne, men vi kan ikke bekrefte hvorvidt de holdes som gisler, sier politibetjent Sayedur Rahman til AFP.

Lokale medier melder at minst 20 gjester og ansatte holdes som gisler inne i restauranten Holey Artisan Bakery, som er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier. Flere av gislene er utlendinger, sier tjenestemenn.

Nordic Club

Både Nordic Club, der folk fra nordiske land ofte møtes, og Qatars ambassade ligger rett ved restauranten. Utenriksdepartementet i Oslo er kjent med situasjonen i Dhaka.

– Vi er i kontakt med vår ambassade for å kartlegge om nordmenn er rammet. Ambassaden har oversikt over egne ansatte, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Steinfeld i UD til NTB.

Den amerikanske ambassaden tvitrer at det finner sted «skyting og en gisselsituasjon». En talsmann for ambassaden sier at de har oversikt over alle amerikanere som jobber for ambassaden.

Bangladeshisk TV melder at gjerningsmennene har utløst flere eksplosjoner, og at et stort antall sikkerhetsvakter har sperret av området mens skuddvekslingen pågår. Ifølge CNN har angriperne kastet håndgranater mot politiet.

Mistenker islamister

Det er ikke klart hvem de væpnede mennene er, men en politimann sier til BBC at det er mistanke om at det dreier seg om militante islamister.

Sumon Rexa, som arbeider på kjøkkenet i restauranten og greide å rømme, forteller at angriperne ropte «Allahu Akbar» («Gud er størst» på arabisk) da de gikk til angrep på kafeen.

Bangladeshisk islam har tradisjonelt vært moderat, men det har de siste månedene vært en rekke drap på ikke-muslimer som islamistiske ekstremister har fått skylden for. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni  

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.