Ifølge advokatene i firmaet Mishcon de Reya, som representerer saksøkerne, kan ikke regjeringen aktivere artikkel 50 i Lisboa-traktaten før Parlamentet har godkjent det gjennom debatt og avstemning.

– Det er ingen tvil om resultatet av folkeavstemningen, men prosessen som iverksetter utmeldingen må følge britisk lov, sier Kasra Nouroozi i Mishcon de Reya.

– Utfallet av folkeavstemningen er ikke rettslig bindende i seg selv, og det er ulovlig for den nåværende eller framtidige statsministeren å aktivere artikkel 50 uten godkjenning av Parlamentet, hevder han.

Artikkel 50 er mekanismen som formelt iverksetter Storbritannias skilsmisse fra EU.

Flere selskaper står bak

Flere sentrale EU-skikkelser har fra før avvist å starte samtaler med britene før artikkel 50 er aktivert.

Mishcon de Reya uttaler at «en gruppe klienter» står bak søksmålet. Ifølge magasinet The lawyer er dreier det seg om flere selskaper.

En talskvinne for den britiske regjeringen sier den fortsatt må se nærmere på detaljene i utmeldingsprosessen.

– Parlamentet vil helt klart spille en rolle i å sikre at vi velger den rette måten å gjøre dette på, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Storbritannia vil kutte selskapsskatten