- Det har vært den største æren i mitt liv å være statsminister de siste seks årene, sa Cameron til pressen i Downing street.

- Jeg ønsker kun fortsatt suksess for dette landet, som jeg elsker høyt, sa Cameron.

Den avtroppende statsministeren sa i sin tale at Storbritannia står sterkere enn før, og fremhevet i denne sammenheng at økonomien er sterkere, at helsevesenet er bedre enn før og at det er investert i landets forsvar.

- Jeg vil takke alle som har støttet meg, sa Cameron - og rettet i talen en spesiell takk til sin kone Samantha og barna Nancy, Arthur og Florence, som sto ved hans side.

Cameron ønsket også påtroppende statsminister Theresa May lykke til med å forhandle frem betingelsene for Storbritannias EU-utmelding. May har tidligere gjort det klart at resultatet av folkeavstemningen, der britene stemte for å forlate Unionen, er endelig.

Ikke alle er imidlertid fornøyd med at May skal ta over statsministerposten. Enkelte demonstranter samlet seg onsdag i nærheten av Downing Street for å uttrykke sin motstand mot 59-åringen, som blir Storbritannias andre kvinnelige statsminister i historien.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Kritisk til EU-forhandlere: - Vis ryggrad!

DNB-sjef Rune Bjerke: - For sterk prisøkning til at den er bærekraftig  

Åtte naboer gikk sammen: La 20 mill. i potten for å stoppe utbyggere dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.