Flyet landet i Abu Dhabi like etter klokken 4 tirsdag morgen, etter å ha flyet rundt jorden uten å ha brukt en eneste dråpe drivstoff. Den siste etappen fra Kairo tok drøyt to døgn.

Jordomflygningen er en del av et prosjekt for å øke oppmerksomheten rundt bruk av fornybar energi.

Flyet er ikke tyngre enn en bil, men har et vingespenn som en Boeing 747 jumbojet. Den drives av 7.000 solceller og fire propeller og holder vanligvis en hastighet på rundt 50 kilometer i timen, men hastigheten dobles når det flyr under skyfri himmel.

Flyet la ut Abu Dhabi 9. mars i fjor. I juli samme år ble turen avbrutt på grunn av skader på batteriet etter en fem dager lang flygning fra Japan til Hawaii. I april i år fortsatte turen fra Hawaii til California, en strekning det tok tre dager å fullføre. I juni ble Solar Impulse 2 det første solcelledrevne flyet til å krysse Atlanterhavet.

André Borschberg og Bertrand Piccard har vekslet på å sitte bak spakene på den 35.000 kilometer lange reisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Solcellefly utsetter tur over Stillehavet

 
Flyr på solkraft dnPlus  (DN+)

Soldrevet fly på tur jorden rundt