Tesla kunngjorde oppkjøpet i juni, noe som skapte reaksjoner i finansmiljøet på Wall Street i New York. Da var det indikert et bud på tre milliarder dollar.

Tesla-sjef Elon Musk er nemlig styreformann og den største enkeltaksjonæren i SolarCity med en eierandel på 22 prosent. I tillegg er toppsjefen i SolarCity, Lyndon Rive, Musks fetter.

Analytikere spør om avtalen, som fortsatt må godkjennes av aksjonærene i begge selskaper, vil avlede Teslas oppmerksomhet fra en ambisiøs plan om å utvide bilproduksjonen de neste årene.

45 dager

SolarCity har nå 45 dager på seg til eventuelt å finne en annen kjøper med et bedre bud.

Tesla mener derimot at oppkjøpet vil gjøre at kunder som er opptatt av miljøet også vil kjøpe bil fra det samme selskapet som installerer solcellepanel på huset deres.

Musk sier ifølge CNN Money også at en sammenslåing av de to selskapene vil gi årlige kostnadsbesparelser på 150 millioner dollar.

Ifølge Tesla vil de to selskapene også danne verdens eneste helintegrerte bærekratftige energiselskap.

Kjøpesummen tilsvarer rundt 22 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Tesla har ingen planer om å skrote autopilot

 
Norske Tesla-eiere tilkjent erstatning  

Hennes batteri kan forlenge Teslas kjørelengde med 70 prosent

Anbefalt av DNtv:

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert: